Togethy algemene voorwaarden

Togethy is bedoeld om gezamenlijk met andere mensen in de buurt spullen (duurzame gebruiksvoorwerpen) te delen, waarbij gezamenlijk betaalt wordt voor het gebruik. Togethy streeft ernaar dat op deze manier er minder spullen in de buurt en in de wereld nodig zijn, dat mensen voordeliger uit zijn dan bij zelf aanschaffen, en dat door het onderling delen van spullen meer interactie in de buurt ontstaat. 

Togethy faciliteert het onderling delen. Togethy maakt spullen vindbaar, en brengt mensen met elkaar in contact om tot een uitwisseling te komen. Togethy zorgt ervoor dat iedereen naar rato betaalt voor het gebruik van de spullen. Verder bewaakt Togethy hoe gebruikers omgaan met de spullen, om op die manier voldoende kwaliteit te kunnen blijven bieden.

De gebruikers van Togethy zijn échte mensen. Dat betekent dat je gebruik dient te maken van een persoonsgebonden, naar jou herleidbaar account. Hierbij respecteren we je privacy (zie ook onze privacyverklaring).

Tijdelijk eigendom spullen

Bij Togethy is de huidige gebruiker / bezitter van een product tevens de eigenaar. Aangezien het de bedoeling is dat je het product na gebruik weer beschikbaar stelt en doorgeeft aan een volgende gebruiker noemen we je een tijdelijke eigenaar, je deelkoopt het product. Het eigendom start bij het ontvangst nemen van het product. Je hebt ‘betaald’ voor het product met jouw tegoed op Togethy. De (huidige) waarde van het product blijft op je tegoed bevroren totdat je het product weer doorgeeft aan een volgende gebruiker. Na het doorgeven komt je bevroren tegoed weer vrij, minus de gebruikskosten. Doordat iedereen naar rato van gebruik betaalt is er sprake van deelkopen.

Mocht je zelf iets van je eigen spullen toevoegen aan Togethy, dan wordt de overeengekomen huidige waarde van het product bij jouw account bijgeschreven zodra je het product doorgeeft aan een volgende gebruiker. Je bent zelf geen eigenaar meer zodra je het doorgeeft aan een volgende gebruiker, en kan geen aanspraak meer maken op het eigendom. Wel kan het zijn dat je opnieuw eigenaar ervan wordt doordat je het zelf als nieuwe gebruiker het product bij een ander ophaalt.

Onderlinge omgang

Op Togethy communiceer je zoals je in persoon ook zou doen, dus geen grof taalgebruik, etc. Togethy mag ingrijpen in openbare berichten en/of deze weghalen als ze onfatsoenlijk of tegen de wet zijn. Je berichten zijn niet versleuteld en kunnen door ons worden gelezen, maar alleen bij klachten, voor de bemiddeling in geschillen of om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

Omgang met spullen

Je gaat zorgvuldig om met de spullen die je via Togethy gebruikt. Controleer in welke staat de spullen zijn als je het ophaalt bij de vorige gebruiker. Help anderen voort door heldere informatie te verschaffen over de gebruikte spullen. Mocht er iets gebeuren met het product, leg dit dan vast op Togethy zodat de omschrijving van het product actueel blijft. 

Mocht er iets gebeuren met het product dat je gebruikt, wees hier dan duidelijk en open over door bijv. de productomschrijving aan te passen of een nieuwe foto toe te voegen, zodat anderen en Togethy niet voor verrassingen komen te staan. Als er iets kapot gaat of er gebeurt iets anders wat invloed heeft op de waarde van het product, dan kun je dit (laten) repareren zodat het product weer in de oorspronkelijke staat hersteld wordt óf je laat dit weten op togethy.com zodat de waarde en de omschrijving van het product waar nodig kan worden aangepast. De waarde aanpassing zal verrekend worden met het tegoed op je account. Indien het product niet meer door anderen gebruikt kan worden zal het product uit roulatie wordt gehaald, waarbij de resterende waarde van je tegoed wordt afgeschreven. 

Deelmeester

Togethy werkt met deelmeesters. Een deelmeester is iemand bij jou in de buurt die namens Togethy ervoor zorgt dat het onderling delen zoveel mogelijk wordt bevorderd. Je kunt hem of haar benaderen met specifieke vragen en/of problemen, zodat hij/zij je hierbij kan helpen. Mocht het nodig zijn dan neemt de deelmeester contact op met Togethy. Mocht je niet (genoeg) geholpen worden door de deelmeester of komen jullie er niet uit, dan kun je natuurlijk ook zelf contact opnemen met Togethy. 

Mogelijke problemen

Togethy helpt je graag bij het oplossen van problemen. Mocht er iets niet kloppen met het product dat je hebt ontvangen, neem dan in eerste instantie contact op met de vorige gebruiker en probeer hier samen uit te komen. Waar nodig dient de omschrijving van het product te worden aangepast en/of dient de (huidige) waarde van het product te worden aangepast. Mocht je er niet uitkomen met de vorige eigenaar, neem dan contact op met de deelmeester bij jou in de buurt of met Togethy. 

Aansprakelijk

Omdat je zelf (tijdelijk) eigenaar bent, ben je zelf verantwoordelijk voor wat er gebeurt met het product dat je gebruikt, of de gevolgen die ontstaan door het gebruik van het product. Togethy is in geen geval juridisch aansprakelijk. Mocht het product al (deels) kapot zijn bij ontvangst probeer dit dan op te lossen met de vorige gebruiker. Als je er met de vorige gebruiker niet uitkomt, neem dan contact op met de deelmeester uit jouw buurt of met Togethy, zodat we je waar mogelijk kunnen helpen.

Togethy is niet perfect

Als je iets ziet wat beter kan, dan horen we dat graag van je. Omdat er constant aan Togethy wordt gewerkt, kan de site van tijd tot tijd wijzigen of eventjes niet werken. We kunnen nieuwe dingen toevoegen of juist dingen weghalen omdat ze niet nuttig blijken.

Berichten van Togethy

Togethy wil graag laten zien hoe leuk Togethy is. Het kan daarom zijn dat we gebruikerservaringen delen via Twitter, Facebook of onze nieuwsbrief. Hierbij houden we rekening met onze privacyrichtlijnen. Ook kunnen we je periodiek benaderen met diverse mailings zoals onze nieuwsbrief, indien je daarvoor akkoord hebt gegeven. Iedere mailing zal voorzien zijn van een link waarmee je je kunt uitschrijven voor die betreffende mailing.  

Togethy mag deze voorwaarden aanpassen als dat nodig is. Dat melden we vooraf en we geven je ruim de tijd om aan de nieuwe regels te wennen.