Over Togethy

Togethy is een startup gevestigd in Zutphen, en hebben het huidige platform in september 2020 in de markt gezet. Wij zijn momenteel een team van 3 personen, en richten ons in deze opstartfase op het delen van spullen in Zutphen en omgeving. Zodra we hier voet aan de grond hebben en de kinderziekten overwonnen hebben, willen we regio voor regio uitbreiden naar heel Nederland en wat ons betreft nog verder. 

Missie

De impact van consumptie op klimaatverandering is aanzienlijk groter dan veel mensen denken. Consumptie zorgt wereldwijd voor 60% van de CO2 uitstoot, en 50-80% van het gebruik van land, materialen en water. Gebruiksvoorwerpen, waar wij ons op richten, maken daar een wezenlijk onderdeel van uit, en dat terwijl de meeste gebruiksvoorwerpen slechts 10% van de tijd worden gebruikt. 

Onderling delen van spullen zou hier een oplossing voor zijn. Maar ook al groeit de belangstelling voor de deeleconomie, mensen zijn gewend om snel en makkelijk toegang te hebben tot consumptiegoederen, en willen geen afstand doen van dit gemak. Daarnaast zijn mensen gehecht aan hun eigendommen en bang dat er wat mee gebeurt als ze dit uitlenen.

De missie van Togethy is om het delen van gebruiksvoorwerpen gemeengoed te maken. Het moet net zo gewoon worden om spullen bij iemand in de buurt op te halen als uit je eigen schuur of je eigen zolder. En dat je pas iets nieuws gaat kopen als het nergens in de buurt verkrijgbaar is. Om het vervolgens na gebruik beschikbaar te stellen in de buurt, zodat anderen er ook gebruik van kunnen maken.

Het is Airbnb gelukt om mensen zo gek te krijgen om delen van hun huis te verhuren. En Uber om mensen te vervoeren in je eigen auto. Daarom zijn we ervan overtuigd dat het ook mogelijk is om mensen zo gek te krijgen om bij gebruiksvoorwerpen eerst te delen en dan pas te kopen. “Heb jij écht nog een eigen ladder? Dat is zooo 2020!”

Visie

Mensen zijn terughoudend om hun spullen te delen. Je weet immers niet wat iemand anders met jouw spullen doet, en of ze er wel voorzichtig genoeg mee om gaan. En je wilt ook niet te moeilijk doen als er een krasje ontstaat, al baal je daar wel van. Bovendien slijten spullen sneller en hebben meer onderhoud nodig als het veel gebruikt wordt.  Ook zitten veel mensen niet op het gedoe te wachten wat erbij komt kijken. En wat nou als je het zelf opeens nodig hebt maar je hebt het net uitgeleend. Om gezamenlijk delen aantrekkelijk te maken is het dus nodig om deze hindernissen te overwinnen. 

De visie van Togethy is dat mensen gezamenlijk, naar rato, betalen voor het gebruik, waarbij het platform de nodige transparantie biedt, zodat mensen zorgvuldig omgaan met de spullen en de kwaliteit van de spullen gewaarborgd blijft. Bovendien maakt het platform het eenvoudig om de juiste spullen in de buurt te vinden, en faciliteert het een snelle communicatie en transactie tussen gebruikers. Het aanbod van spullen is dusdanig groot en de response van andere gebruikers is dusdanig snel dat het in de meeste gevallen mogelijk is om binnen een halve dag in huis te hebben wat je nodig hebt. 

Team

Het team van Togethy bestaat momenteel uit de volgende personen:

Niek Huijsmans
Oprichter en eigenaar​
Melle Jorritsma
​Platform ontwikkelaar
Erik Plomp
​Marketing advies en website

Relevante gegevens:

Link naar onze Algemene voorwaarden
Link naar onze Privacyverklaring

Adres: Van Nagellplein 28, 7231KD Warnsveld
Kvk-nummer: 70390975
Btw-nummer: NL001415872B18